Een stap verder

We zijn in deze nieuwe dag. Een dag waarin ik kan weer kan schrijven, yes. Een dag waarin we keuzes hebben in het moment. Dit is ook een dag waarin ik verder met jullie kan delen wat mij bezig houdt, wat ik wil en waar ik naartoe ga.

Eigenlijk weet ik nog helemaal niet zo goed waar ik naartoe gaan. Stap voor stap komen we dichter bij ons doel. Ik ben nog steeds in de spanning voor wat ik moet schrijven, maar tegelijkertijd weet ik: Het is oké. Alles is goed, tenzij ik het van anderen laat afhangen…

Ik heb steeds meer helder wat ik hier met jullie wil delen. Mijn groeiproces. Mijn keuzes, mijn inzichten en mijn inspiratie. Ik wil het hier hebben over persoonlijke groei  en laten zien wat mogelijk is in dit moment. Ik weet alleen nog niet waar ik wil beginnen en waar ik wil eindigen, maar uiteindelijk doet dat er helemaal niet toe. Ik ben hier om te groeien en om te leren, dus er is geen goed of fout. En daarbij is het ook nog eens zo dat het niet echt gaat om het begin of het einde, maar om het proces. Tuurlijk gaat het er ook een beetje om wat het uiteindelijk wordt, maar dat is niet alles. Het leven gaat niet om het goed hebben gedaan als je op je sterfbed ligt. Het leven gaat om ervaren en om Zijn in het hier en nu, net zoals planten en dieren dat doen. We zijn vaak zo veel bezig in ons hoofd met doelen bereiken, de uitkomst centraal zetten. Maar is dat wel de essentie van dit verhaal? Het gaat volgens mij eerder om de dans zelf, het zingen zelf, de ervaring, het voelen van de klank in het moment en wat het met je doet. Het leven wordt niet voor niets wel eens “de dans van het leven genoemd”. Het gaat niet om de uitkomst, maar de expressie in het nu. Dat heet het leven nodig om geleefd te worden.

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s