Inspiratie

Waar komt voor mij inspiratie vandaan?

Allereerst komt het uit alle ervaringen die ik ooit heb gehad. Alles wat ik ooit heb meegemaakt kan ik gebruiken als inspiratie. Voor mij zijn vooral ook inspiratie expressies van andere mensen een bron van inspiratie voor mij. Denk hierbij aan boeken, films, filmpjes, series, directe inspirerende gesprekken, gedichten, iemand die iets met passie doet, en zo verder. Er zijn een aantal specifieke bronnen waaraan ik wijsheden en informatie heb ontleend, allemaal op hun eigen manier waardevol en die allemaal de algemene wijsheden op hun eigen manier verpakken en delen. De volgende creaties zijn van toepassing hierop en zijn allemaal een puzzelstuk die helpen de puzzel voor mij vollediger te maken. Hierbij kun je denken aan: Harry Potter, In de Ban van de Ring, the Matrix, de Ontdekking van de Hemel, Star Wars, Avatar the last Airbender en nog veel meer… zowel mensen als andere boeken en films. Ik ben me ervan bewust dat de samenstelling van deze opsomming op het eerste gezicht misschien vragen kan oproepen. Als je echter dieper naar de inhoud van deze werken kijkt, is er een bepaalde waarheid waar te nemen, die al deze werken met elkaar verbindt, een boodschap. De boodschap luidt dat er meer is dan wat we soms met alleen onze gedachten niet kunnen zien. Dat betekent dat we met alleen onze gedachten, bepaalde dingen missen. Dit is een hele belangrijke voor mij en de bron voor misschien uiteindelijk wel alle inspiratie, omdat uit het hart, samen met het hoofd veel meer kan bereiken dan het hoofd alleen. Van daaruit kun je creëren/ scheppen.

Ik dank iedereen en alles die en dat mij helpt mij te inspireren. Inspiratie is een stroom. Alles wat ik heb meegemaakt zit ergens opgeslagen en door er bewust mee bezig te zijn kan ik bepaalde verbindingen maken, verbanden leggen. Het is voor mij net alsof ik een spons ben, die informatie van alle kanten opzuigt en die uiteindelijk bewust en doelgericht de informatie laat stromen op een bepaald oppervlak. Wat ik nu aan het schrijven ben heb ik niet zelf bedacht. Het is een combinatie van informatie die ik omzet in woorden en er zinnen mee vorm. Daarom dank ik iedereen en alles die mij meegeholpen hebben deze bron van informatie groter te maken. Sommige mensen en dingen wat meer dan anderen. Sommige mensen dank ik specifiek, omdat die mij hebben laten inzien dat ik goed ben, zonder dat ik daar iets voor moet doen. En ook dat iks een grote bron van inspiratie, omdat het mij de moed en het zelfvertrouwen geeft om iets als dit te doen. En ik mag Zijn.

Ik besef dat dit veel informatie is in één keer om te verwerken. Ik nodig je uit om geduldig te zijn en eruit te filteren wat dit op dit moment voor jou kan betekenen. We gaan samen verder in het proces om dat wat ik zeg helder te krijgen en uit te leggen als dat nodig is. Iedereen kan deze informatie op zijn of haar eigen manier verwerken. Voor sommigen is dit nieuw, anderen hebben al bepaalde inzichten hierover gehad. Alles is goed. Of dit misschien een samenvatting is van wat je al weet, of iets wat je nog nauwelijks kunt bevatten is aan jezelf. Weet in ieder geval. Er is geen goed of fout hierin. Iedereen krijgt de informatie te verwerken die op dit moment voor hem of haar nodig is.

Ik voel ook de behoefte om me te verantwoorden naar jullie toe. Ik zal dit op een verantwoorde manier doen, omdat het eigenlijk niet nodig is, maar het wel inzicht kan geven in mijn situatie. Tegelijkertijd wil ik jullie de ruimte geven om te wennen aan wat ik hier schrijf. De behoefte om me te verantwoorden ligt in deze bij dat ik bang ben om veroordeeld te worden om de inhoud die ik schrijf. Toch doe ik het, omdat ik inmiddels genoeg zelfvertrouwen heb om me hier over heen te zetten en me niet door de angst te laten leiden. Ik mag Zijn.

Wat ik in ieder geval wil uitleggen, dat hier op een subtiele manier anders is dan verantwoorden (goed idee! ik maak er vanaf nu uitleggen van voor dat wat ik wil uitleggen. Verantwoorden heeft namelijk te maken met datgene uitleggen dat je in de eerste instantie voor niets of niemand hoeft uit te leggen, behalve aan jezelf.) is dat ik in elk geval zou schrijven. Ik zou dit alles opschrijven voor mezelf, al deze artikelen zou ik ook voor mezelf maken, zodat ik voor mezelf duidelijkheid en structuur in mijn denkpatronen creëer en makkelijker zaken met elkaar kan linken. En toen kwam ik op het idee om dat wat ik op te schrijven heb, uit te dragen op deze manier. Dan kan het het licht van de buitenwereld zien. Ik stel me voor dat iemand mijn schriften na mijn dood bij het opruimen van mijn huis ooit zou vinden en dat het misschien dan naar buiten komt en misschien ook niet. Maar in dat geval zou ik niet direct zelf kunnen beïnvloeden en bepalen wat er met mijn teksten gebeurt. Vooral nu, omdat ik leef en omdat we op dit moment met een beweging bezig zijn, iedereen zet immers stappen in het leven, is het veel nuttiger als ik het zo kan delen, in plaats van het mee te nemen in mijn graf.

Daarbij is het voor mezelf goed om me te uiten, in plaats van alles diep in mezelf verborgen te houden. Dit is voor mij een gevoel dat ik leef en door de expressie voel ik de vreugde die ik in me heb en dat die mag zijn, zeker ook omdat ik zelf hiermee iets gecreëerd heb, door inspiratie die via anderen gekomen is te bundelen. En ook dat ik zelf mag Zijn, omdat dit is wat ik graag doe en dat mag ik aan de buitenwereld laten zien.

Zo.

Met vriendelijke groet, Pim.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s