Verbondenheid

We zijn allemaal verbonden. Niet alleen wij mensen, maar ook alles om ons heen, in de natuur, al wat is, het is allemaal met elkaar verbonden.

In de praktijk kun je dit zien aan dingen in de natuur, bijvoorbeeld een wandelende tak. Het is een dier, terwijl het zo veel van een gewone tak weg heeft. Neem bijvoorbeeld ook de overeenkomsten tussen ons en onze huisdieren, bijvoorbeeld poezen. Wij delen dat we ogen hebben, haren, we hebben bloed dat door onze aderen stroomt en een hart dat pulseert. We hebben een skelet, we kunnen beide bang en op onze hoede zijn. We hebben vier ledematen en we hebben nagels en een hoofd/ kop. We hebben tanden, etc. etc. Het ligt zó voor de hand dat je het in het dagelijks leven bijna niet opvalt. Maar in de materiële wereld is alles met elkaar verbonden en alles is een variatie op elkaar, vanuit dezelfde bouwstenen, zie atomen, zie de vier elementen: water, aarde vuur en lucht waaruit alles is opgebouwd.

Zie ook bijvoorbeeld de muziek. We hebben 7 basistonen en nog eens 5 halve tonen, waarmee we oneindig veel muziekstukken en melodieën kunnen maken.

De materiële wereld is echter niet de enige wereld waarin alles met elkaar in verband staat. Ook in de geestelijke wereld is dit blijkbaar zo. Sinds ik het in de gaten heb, lijkt het steeds vaker voor te komen. Ik denk aan iets en ik kom het dezelfde middag op de een of andere manier nog eens tegen, via een bericht van iemand, of via wat dan ook. Blijkbaar is er iets dat ons allen verbindt, dat maakt dat alles gaat zoals het moet gaan. Als je het zo bekijkt is er eigenlijk geen sprake van toeval.

Ik zeg ook niet dat er een “God” is die dit alles regelt. Mijn visie sluit aan bij wat mensen “De wet der Resonantie” noemen.

De wet der Resonantie werkt zo dat gelijk gestemde voorwerpen of dingen met elkaar meetrillen als er één van die dingen wordt geactiveerd. Omdat alles in het universum verbonden is op meerdere gebieden, kunnen allerlei dingen meetrillen. Daarom trek je aan wat je uitzendt, de trilling wordt herkend door degene of datgene dat op dezelfde manier afgestemd is. Volgens mij is het daarom dat mensen bijvoorbeeld op hetzelfde moment iets willen zeggen, elkaar “toevallig” treffen als ze net aan de ander hebben gedacht, etc. etc.

Het is belangrijk om te beseffen dat alles resoneert, als dit werkelijk een wet is (en dat vermoed ik inmiddels). Als je dit begrijpt, snap je dat je een schakel bent in een omvattende wereld en dat je als schakel invloed hebt op wat er om je heen is, zowel veraf als dichtbij, omdat dingen immers resoneren op elkaar. Misschien gaat het wel zo ver dat als jij telkens negatieve gedachten hebt, je exact die negatieve situaties aantrekt die je hebt bedacht. Kun je je voorstellen hoeveel dat kan betekenen voor de persoonlijke invloed die je hebt? voor jezelf en en voor je omgeving. Laat je je langer mee resoneren met de negatieve stroom, of stem je jezelf als een gitaar af op de positievere tonen, die eigenlijk trillingen zijn?

In de westerse wereld zijn we veelal vergeten dat alles verbonden is. Dat maakt het voor sommige mensen lastig om te beseffen wat de gevolgen zijn van hun daden en gedachten. Ik ben hier nogmaals zonder oordeel in. Iedereen heeft zijn lessen en als het werkelijk zo gaat zoals het moet gaan, dan zijn we blijkbaar nu in exact het goede stadium, waar we nu horen te zijn. Dat wil overigens niet zeggen dat er geen ruimte is voor verbetering. Wat ik hierin wil betekenen is in mijn leven, het enige waar ik invloed op heb, steeds bewuster worden van de ervaring die ik heb en de keuzes die ik in het moment heb om er wat aan te doen. Invloed betekent in deze zonder dwang, maar waar mogelijk bijsturen om in de richting te gaan die ik/ jij wilt. Als je op een schip te veel dwang uitoefent en je tegen de richting in wilt sturen, breekt je mast waarschijnlijk en dat is waarschijnlijk niet wat je wilt.

Wat ik met de mast breken bedoel, is dat het waarschijnlijk voor je leven niet zal werken als je het roer in één keer omgooit. Het zal geleidelijk gaan. Het leven is een proces waarin je leert, daarom zal elke keer dat je iets doet, zelfs al is het herhaaldelijk een fout, een stapje verder is en het betekent dat je elke keer een stapje verder bent in je leerproces. Het is ook zo dat je in het leven vaker voor keuzes komt te staan en ook voor moeilijkheden. Ik zie het zo dat deze moeilijkheden zijn afgestemd op wat je op dit moment te leren hebt. Het komt naar je toe omdat je op dit moment resoneert met hetgeen wat er op je af komt, of andersom. Het is nodig om opgelost te worden, uiteindelijk. Daarom kan het verlichten om in dankbaarheid te kijken naar de moeilijkheden die je nu ondervindt, want dat kan betekenen dat je nu kunt zien waar jouw eigen probleemgebieden zitten en waar je er mogelijkerwijs aan kunt werken. Nogmaals zonder dwang, denk aan de mast, alles op zijn tijd. Tenzij je het nu nodig hebt om te ervaren dat je mast nu breekt, dat dat je les nu is haha:) Ik gun het je dat het op dit moment gaat zoals het moet gaan, inclusief de problemen die je nu tegenkomt en de lessen die je daaruit haalt. Dat zou ik je niet willen ontnemen.

Ik wil nogmaals benadrukken dat ik in geen enkel opzicht het leven van jullie, de lezers wil veranderen. Het is nu mijn keuze om dit blog te schrijven, omdat dit voor mij nu goed voelt en omdat ik er zin in heb om deze informatie te delen. Jullie leven ligt toch buiten mijn verantwoordelijkheid en vermogen om er iets aan te doen. Daarom ben ik blij dit te delen met de mensen die er nu aan toe zijn.

Groetjes Pim 🙂

 

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s