Positiviteit

Hallo beste mensen,

Vandaag zijn we er weer met een nieuwe tekst, ditmaal over positiviteit. Positiviteit is iets heel moois en vandaag heb ik een nieuwe link kunnen leggen over dit onderwerp.

Je hebt misschien wel eens gehoord over omdenken. Positiviteit en omdenken hebben veel met elkaar te maken. Omdenken is een probleemsituatie omzetten in een mogelijkheid. Sommige mensen noemen het “out of the box” denken, ook dit komt in principe op hetzelfde neer.

Het gaat erom dat je niet blijft hangen in je oude denkpatronen, of die van de maatschappij. Oude gewoonten hebben geleid tot het huidige denken. Hiermee bedoel ik niet dat alle oude gewoonten slecht zijn. Waar het om gaat is dat je door ergens op een andere manier naar te kijken, heel veel uit dit moment kan halen. Het gaat juist om dit moment, dit is het moment waarop alles gebeurt. Je hebt de keuze in dit moment om te kijken naar wat is. Om te durven voelen en te ervaren. Wat is er al? Wat kan ik vanuit deze situatie doen?

Positiviteit is in elk probleem een oplossing zien. Je kunt dus op dit moment wat van je “probleem” maken, als je er anders naar kijkt. Dit gebeurt echter niet in één keer. Het hele perspectief dat erin gegraven is, de afgelopen jaren zul je moeten bijwerken als je je visie wil veranderen en dat heeft tijd nodig.

Dat is ook helemaal niet erg, we zijn hier om te leren.

Het kan ook best een beetje raar voelen om in de eerste instantie op een andere manier te kijken dan je al die tijd gewend was. Je ziet ineens de mogelijkheden. Ook zul je dan meenemen dat de situatie mag zijn, zoals het nu is. Puur voelen en observeren, zonder te oordelen. Van daaruit kun je kleine stapjes maken naar een meer vervuld leven. Plezier uit de kleine dingen halen en daarmee je leven verrijken.

Misschien kun je jezelf op een gegeven moment zelfs meer gunnen dan je al deed, dat je het gevoel hebt dat je de kracht hebt om nu iets te doen en daarbij dat je het waard bent om goed voor jezelf te zorgen. De gevoelens horen erbij, dus die mogen zijn.

Op een andere manier denken is het begin van deze kunst. Stel je voor dat je niet meer zou denken dat dingen “nou eenmaal zo zijn”. Achter alles wat er gecreëerd wordt zit een gedachte en nu op dit moment kun jij bepalen welke gedachte dat is. Is dat een negatieve, vanuit het onmogelijke, of is dat een positieve, vanuit het mogelijke, vanuit het nu. Aan jou de keuze.

Groetjes, Pim

Amen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s