Affirmaties en intenties 2

Hallo šŸ™‚

Dit is een vervolg op het vorige artikel.

Welke affirmaties en (dag) intenties kun je toepassen in het dagelijks leven om je leven op een positieve manier een wending te geven in een richting naar eigen wens en keuze?

Het is een kunst om over de overtuigingen heen positieve gedachten en bevestingingen neer te zetten. Maar weet ook dat de nieuwe gedachten een bevestiging zijn van wat er is. Dus waar wil je jezelf in bevestigen? Wil je jezelf erin bevestigen dat je goed bent? liefdevol bent? Mooi bent, intelligent bent, krachtig bent…? etc. Of wil je jezelf erin bevestigen dat je het toch niet kan, dat je het niet waard bent…? etc. Het is de keuze. Pas als je er bewust van bent kun je de keuze maken en alles op zijn tijd, het komt als je eraan toe bent.

De kracht van aantrekking is een hele wezenlijke. Aangezien alles vibreert kun je bepaalde zaken, mensen, situaties aantrekken in je leven. Soms is dit ook vanuit een karma dat uitgewerkt moet worden. Deze mensen en situaties blijf je aantrekken, totdat je de trilling verhoogt. Het is nogmaals een hele kunst om overtuigingen te wijzigen voor iets positiefs, maar we zijn op weg om een positiever en meer zelfgemaakt wereldbeeld te creƫren. En dit begint met iets hardop uitspreken, wat je wilt.

De kracht van herhaling, is dat iets wezenlijk, echt en tastbaar wordt als je het een paar keer uitspreekt. Als je iets vaak herhaalt, wordt het echt een herkenbaar iets. Als je iedere dag tegen jezelf in de spiegel zegt: ‘ik ben mooi’, dan ga je je hier na een bepaalde tijd in herkennen. Daarentegen, als je iedere dag gedachten hebt die zeggen: ik ben lelijk, zal je je ook daar in gaan herkennen. Je geeft jezelf aan welke gedachten je vandaag wil bevestigen.

Er zijn een aantal affirmaties en dag intenties die ik heb meegekregen van mijn leraren, de mensen die ik wel eens om hulp vraag om me te helpen om een nieuwe stap in mijn leven te zetten. Ik vind het redelijk spannend om ze te delen, ze zijn namelijk kwetsbaar, maar ik vind dat ze er wel bij horen om ze hier te delen.

Hier een aantal affirmaties:

  • Ik ben goed.
  • Ik hou van mezelf.
  • Ik ben mooi.
  • Ik ben liefdevol.
  • Ik ben het waard om goed voor mezelf te zorgen.

Van alle zaken die je positief in je leven wil veranderen kun je een affirmatie maken.

Wees je ervan bewust wat je positief wil veranderen in je leven en wees je ook bewust van wat je tegen jezelf zegt.

Het betekent niet dat als je een affirmatie uitspreekt dat je dan direct verbetering ziet. Het is meer een algemene verandering die je in je leven wil toepassen en dat heeft tijd en herhaling nodig. Een affirmatie is een hulpmiddel om wat je echt wil in je leven tastbaarder te maken. Vanuit het idee dat jij de situatie kunt creƫren en de verantwoordelijkheid kunt nemen voor je eigen gedachten, kun je onder andere hierdoor al een start maken in de eerste stappen om de wensen waar te maken.

Dat wilde ik nog even zeggen. Verder wil ik nog even delen hoe spannend het eigenlijk voor mij nu is om deze informatie nu allemaal te delen. Mijn wens is om vanuit mijn gevoel, dus zonder gedachten die de stroom onderbreken, te schrijven. Dan komt het rechtstreeks vanuit mijn hart. Ik merk dat er als ik hier op dit blog schrijf, meer gedachten tussen komen dan wanneer ik zo schrijf voor mezelf. De gedachten zeggen dan: de mensen moeten het goed kunnen lezen en wat zullen de mensen wel niet zeggen? Ik zeg dit niet voor jullie dat jullie hier wat mee moeten en ik vraag hiermee ook niet jullie advies. De reden dat ik het met jullie deel is dat ik wil laten zien wat het geeft om uit je comfort zone te komen. Wanneer durf je iets en doe je ook daadwerkelijk wat je echt wil? Zonder dat je er iets voor terug verwacht, gewoon omdat je er voldoening uit krijgt? Nou goed. Ik ga volgende keer weer verder met schrijven. Ik zie jullie wel komen.

Tot ziens en nog een fijne dag gewenst!

Groetjes, Pim

 

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s