Affirmaties en intenties

Hallo, daar zijn we weer 🙂

Vandaag is het 11-05-2019 en ik heb besloten om weer te gaan schrijven, hier althans.

Ik volg nu al een tijdje meerdere inspirerende pagina’s, sites en video’s. Ook praat ik graag met mensen die echt iets te vertellen hebben, waar ik iets van kan leren.

Vandaag wil ik het hebben over de kracht van affirmaties en de kracht van intenties. Maar voordat ik dat wil doen wil ik het eerst hebben over een ander onderwerp. Het is namelijk zo dat het verleidelijk zou kunnen zijn om niet te schrijven over dit soort onderwerpen, want zoveel anderen doen het bijvoorbeeld al. Toch wil ik dit nu doen, ten eerste omdat ik er blij van wordt. Waarom ik schrijf is een thema dat blijft terugkomen, een vraag die blijft samenhangen met de andere onderwerpen waarover ik schrijf. Door te schrijven kan ik bepaalde dingen delen, en ik schrijf toch, of ik het nou hier deel of niet. Dus het lijkt me leuk om de inzichten en deze gedachten die in me omgaan ook beschikbaar te maken voor andere mensen die er misschien wat aan hebben.

Nou goed, terug naar het thema affirmaties en de kracht van gedachten. Net heb ik een filmpje gezien van dr. Bruce H. Lipton. waarin hij het heeft over de kracht van gedachten. Ja… wat wil ik hierover zeggen? Er zijn veel filmpjes, en documentaires die ik hierover gezien heb afgelopen tijd die bijzonder inspirerend waren, maar hoe ga ik dit onder woorden brengen? Ik wil denk ik te veel gelijk soms. Laat ik het even vanuit een andere benaderingswijze pakken.

Ik heb vandaag ook een ander filmpje gezien. Dat ging over jezelf accepteren zoals je bent. Dat je niet perfect bent. Iedere dag opnieuw weer beseffen dat je volmaakt bent, maar niet perfect, zoals de maatschappij wil dat je bent. De verteller in het filmpje had het over gedachten als: geen fouten mogen maken, of het altijd helder moeten hebben, of altijd perfect presteren op school, op het werk, in relaties. Dit kun je gewoonweg niet van jezelf verlangen, want zo werkt het niet. We zijn er niet voor gemaakt om alles wat anderen hebben bedacht goed en zonder fouten te doen, daar gaat het leven volgens mij ook helemaal niet om. Net als de man in het filmpje die het allemaal uitlegt, en ook met betrekking tot zichzelf, herken ik ook heel sterk bij mezelf dat ik het heel goed wil doen en het liefst geen fouten wil maken. Het punt is: dat je niet je best hoeft te doen om goed te zijn! Je hoeft niet je best te doen om liefde, vrede, rust en tevredenheid te verdienen. Hier komen affirmaties in, zoals: ‘ik ben goed’ en ‘ik mag zijn’. Tuurlijk is het goed om je best te doen en proberen het beste uit jezelf te halen, maar ga bij jezelf eens na: Doe je dit vanuit de ander: wat je denkt dat een ander van je wil, of doe je het vanuit jezelf?

Het lijkt me goed om telkens na te gaan van: is dit wat ik echt wil? Komt dit echt uit mezelf? Of komt dit misschien vanuit een ander? Dit gaat ook over een stukje verantwoordelijkheid nemen, i.p.v. slachtofferschap. Als je telkens je leven (onbewust) laat bepalen door andere mensen, dan ben je eigenlijk in passiviteit en laat je je controleren door je omgeving. Dit is niet erg, dit is oké en dat mag 🙂 Ik heb het zelf namelijk ook nog steeds best wel sterk, dat ik dit vaak doe, maar ik ben me er nu bewust van :). Je hebt de keuze: Handel je vanuit angst voor de ander, of vanuit liefde voor jezelf? En het is oké om die angst te voelen. De angst komt ergens vandaan.

Ik heb zelf ook best wel vaak dat ik veel in mijn gedachten zit en veel zit te malen. Soms lijkt de stroom van gedachten maar niet op te houden. Er zijn zo veel gedachten.

Misschien zul je merken dat ik een beetje van de hak op de tak spring met schrijven, maar er zit wel degelijk verbondenheid in met de andere thema’s. Ik ga misschien nu minder schrijven vanuit thema’s, maar meer vanuit wat gewoon in me opkomt, en misschien is dat ook wel in de vorm van een thema. Wie weet… Een artikel is af wanneer het af is, volgende keer komt er weer een vervolg.

Groetjes, Pim

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s